Info & Tips

Algemene informatie

Bezorgkosten:
Tot 10 km enkele reis rondom Malden (postcode 6581kd) zijn de transportkosten eenmalig €22,50 Voor elke extra kilometer zal er €0,60 per km extra gerekend worden.  (voor langere afstanden of voor groot vervoer kan er een extra toeslag gelden).

De huurprijzen op de website zijn inclusief btw. De huurprijs is per 3 dagen (dag 1 ophalen, dag 2 het gebruik en op dag 3 retour).

Kosten bij breuk of vermissing:

Lepel/mes/vork : € 2,50
Dinerbord

€ 1,75

Soepkom € 3,25
Gebaksbordje € 1,25
Theelepel / gebaksvorkje € 0,50
Bierglas € 1,25
Wijnglas € 2,25
Longdrinkglas € 1,50
Theeglas € 1,00
Champagneglas € 2,00
Polycarbonaat bierpul € 5,50
Polycarbonaat glas overig € 1,50
Paulaner bierglas 40 cl. € 4,00
Paulaner bierpul 50 cl. € 5,00
Koffiekopje/schotel € 2,50
 
 

Barbecue vragen:

Als BBQ specialist krijg je veel vragen over de BBQ. De vragen die ons het meest worden gesteld hebben wij voor u onder elkaar gezet. Als u deze vragen heeft doorgelezen bent u al een behoorlijke BBQ-specialist. Mocht u een vraag hebben die hier niet wordt beantwoord, neem dan even contact met ons op.

Hoe weet ik of mijn vlees gaar is? 

Veel mensen laten hun vlees erg lang op de BBQ liggen om er zeker van te zijn dat het echt gaar is. Vaak is vlees wat niet te lang gegaard is, veel voller van smaak. Hierbij volgen dan ook een paar tips om BBQ-vlees smakelijk maar ook gaar te bereiden. Een makkelijke manier om een stuk rundvlees gaar te krijgen is de volgende: Braad het vlees aan alle kanten goed aan, en leg het vervolgens in de aluminiumfolie. Laat het afhankelijk van de dikte een aantal minuten rusten (vaak is 2 a 3 minuten al voldoende). Belangrijk bij het bereiden van varkensvlees of kip is dat u het vlees niet op het warmste deel van de BBQ legt. Doordat het vlees langzaam kan garen, wordt ook de binnenkant goed gaar. Daarnaast kunt u er altijd voor kiezen om een klein sneetje in het varkensvlees of kippenvlees te maken om te kijken of de kleur al mooi wit is (hiermee verliest het vlees wel wat vocht). Een tip bij het laten garen van saté of vleesspies is dat je het vlees pas moet draaien als het niet meer aan de BBQ kleeft. Pas als het vlees niet meer aan de BBQ blijft kleven is die kant voldoende gaar om te keren.

Hoe voorkom ik kruisbesmetting

Juist bij een BBQ is het erg belangrijk om te zorgen voor goede hygiëne. Zorg ervoor dat u kip en vis zo veel als mogelijk gescheiden houdt van de andere soorten vlees. Verder is het van belang dat u zorgt voor een plaats in de schaduw. Zorg waar mogelijk voor koeling onder het vlees (koelelementen kunnen al een groot verschil maken).

Wat drink je tijdens een BBQ?

Bij een heerlijke BBQ mag een biertje natuurlijk niet ontbreken. U kunt natuurlijk kiezen voor een klassiek pilsje, maar een Palm-biertje kan echt een aanrader zijn, mits u geen vis wilt gaan braden. Vis op de BBQ is goed te combineren met een blond biertje. Uit de fles drinken is tijdens een BBQ tegenwoordig ook een goed gebruik geworden.

Naast bier doet wijn het ook goed bij een barbecue. Het is vooral van belang dat wijn tijdens een BBQ een niet te dominante smaak heeft. Rosé is dan ook bij uitstek geschikt als BBQ-wijn. Een rosé met als basis de Pinot Noir is altijd een prima keuze! Als u op zoek bent naar een goede witte wijn, kunt u natuurlijk altijd voor de Chardonnay-wijn kiezen, maar ook een wijn van Pinot Blanc-druiven is een prima barbecue-wijn. Bij de keuze voor de rode wijn is het van belang om voor een rustige wijn te kiezen. Een wijn op basis van de Merlot druif is eigenlijk altijd een goede en betaalbare keuze.

Een aantal links met collega websites:

<a href=”http://www.bedrijvenuitnijmegen.nl/cat/219/evenementen.html” target=”_blank” title=”Evenementen Nijmegen”>
Evenementen Nijmegen
</a>